top of page

2017 BaÅŸlarken

 

Bu hafta öÄŸrencilerim derse geldiÄŸinde hepimiz çökmüÅŸ durumdaydık. “Hocam her hafta yeni bir katliam oluyor, nedir bu ?” dediler. Evet her hafta yeni bir saldırı oluyor ve derste onları astrolojik açıdan inceliyoruz. Ama bu analizleri ben yayınlamıyorum. Bu saldırıların kanıksanmasını, ölen ya da yaralananların nesneleÅŸmesini istemiyorum. Reina’da yaÅŸananlar hepimizi ÅŸok etti, üzdü,  yaraladı. Başımız saÄŸolsun. Bazı uzmanlar artık bu saldırılara terör demiyorlar, yumuÅŸak savaÅŸ diye adlandırılıyormuÅŸ.

 

19 Aralık’ta “Merkür Pluto'nun yanından gerilemeye baÅŸladı. BeÅŸiktaÅŸ'taki patlamalarda Merkür-Pluto orta noktası Türkiye'nin Pluto'suna karşıt yapıyordu. O günden sonra ortalık hiç durulmadı. Pluto'yla kavuÅŸup, Rus Elçiye suikast ile geri döndü. Yani Merkür'ün bu geri hareketinin ruhu Pluto sembolizmiyle dolu maalesef. Bu arada Jüpiter-Uranüs ikilisinin Koç-Terazi aksındaki ani, patlayıcı, savaÅŸçı karşıtlığını da unutmayalım ve dikkatli olalım” diye yazmıştım. Yılbaşı gecesi Reina saldırısında bu defa GüneÅŸ Pluto’ya yaklaşıyordu ve ikisinin orta noktası yine Türkiye’nin Pluto’suna karşıt yapıyordu. Saldırının saat 1:20: 54’te baÅŸladığını güvenlik kameralarından biliyoruz. Buna göre o anda gökyüzünün tepe noktasında Türkiye’nin Pluto’su en yüksek durumunda bulunuyor ve olaya damgasını vuruyordu.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

Türkiye’nin Pluto’sunun bulunduÄŸu Yengeç burcunun 12-13 dereceleri 2013-14 yıllarından bu yana her an tetiklenmeye açık, hassas bir nokta, çünkü o zamandan bu yana gökyüzündeki transit Pluto OÄŸlak’tan buraya açı yapıyor. Bununla ilgili yazıyı ÅŸu linkten okuyabilirsiniz: www.barisilhan.com/yeralt-tanrs-ve-nisan) O gün bu gündür, simgelediklerini yoÄŸun bir ÅŸekilde deneyimliyoruz. Transit Pluto artık o dereceleri geçti, ama hem Pluto’nun etkisi birkaç derece geçtikten sonra daha görülür oluyor, hem de ona doÄŸru yaklaÅŸan bir gezegenle orta nokta oluÅŸturup tekrar Türkiye’nin Pluto’sunu vurabiliyor. Peki önümüzdeki kısa vadede bu nokta nasıl tetiklenecek? Merkür geri hareketini tamamladıktan sonra özellikle Ocak’ın dördüncü haftasında bu iÅŸi görecek. Ancak ondan önce 12 Ocak’ta öncü burçlarda bir büyük kare oluÅŸturacak olan bir Dolunay yaÅŸayacağız. Öncü burçlardaki kareler olay demektir. Mevcut temaların yeryüzünde tezahürü demektir. Büyük karedeki gezegenler Ay-GüneÅŸ dışında, Uranüs, Jüpiter ve Pluto. Bu üçünün döngülerini bir önceki yazımda çek detaylı anlattım. (Henüz okumayanlar ÅŸu linkten okuyabilirler: http://www.barisilhan.com/yasamin-ritmi-isiginda-2017) Özetle bunlar iktidar savaÅŸları, ani patlamalar, isyan, anarÅŸi, uluslararası ve kitlesel terör, bilinen düzenleri aÅŸma, özgürleÅŸme temaları ile baÄŸlantılı.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

Dolunay haritasında Merkür’ün 29 derece Yay’dan Türkiye’nin 12. evdeki Ay’ına karşıt yaptığını söylemek lazım. 12. evi zaten Merkür yönetiyor. Hastaneler, hapishaneler, gizli düÅŸmanlar, sıkıntı sorun evini. Merkür bir de 4. evi yönetiyor: Muhalefet, konutlar, ülkenin içi, sonlar, mezarlar evi. Ay ise kadınları, halkı ve halkın parasını, kaynaklarını simgeliyor. Oldukça sıkıntı bir durum.

 

Dolunay haritasında birkaç nokta daha dikkat çekiyor. Bunlardan birisi Mars. Reina saldırısı esnasında Mars hem Neptün’le hem de Türkiye’nin Güney Ay DüÄŸümü ile kavuÅŸmuÅŸtu. Åžiddet (Mars) kılık deÄŸiÅŸtirmiÅŸ (noel baba) biçimde vurdu ve eskiyi kapatıp yeniye doÄŸru ilerlemeye iÅŸaret etti. Saldırının ertesi yurtdışındaki yazarlar bunu Ä°ÅŸid’in Türkiye’ye savaÅŸ açması ÅŸeklinde yorumladılar. Ayrıca CHP milletvekili Fikri SaÄŸlar Cumhuriyet’in artık yıkıldığını kabul etmemiz gerekiyor dedi. (Neptün Türkiye’nin haritasında iktidarı, devleti temsil ediyor.) Bu arada Mars 6 Ocak’ta Türkiye’nin Uranüs’ü ile (yasa, anayasa, adalet, din, yüksek öÄŸrenim, yurtdışı, yabancı ülkeler), 10 Ocak’ta da Tepe Noktası (iktidar, devlet, baÅŸkan) ile kavuÅŸacak. Burada en ilkel haliyle öfkenin, ÅŸiddetin yukarıda sayılan alanlara doÄŸru gittiÄŸini veya Mars-Uranüs’ün ani patlamalara iÅŸaret ettiÄŸini söyleyebiliriz. Ancak daha dikkatli baktığımızda Mars’ın meclisi, dernekleri yönettiÄŸini görüyoruz. Bu da meclisin baÅŸkanlığa doÄŸru gittiÄŸi anlamına gelebilir. Ayrıca Mars bu alanlardaki faaliyetleri hareketlendirebilir. (Bu yazıyı yazarken Mars-Uranüs’ü Ä°zmir’de bombalı araçla patlama ÅŸeklinde yaÅŸadık maalesef, devamı gelebilir.)

 

Dolunay esnasında Mars Venüs’e kesin bir üçgen açı yapacak. Venüs de Balık’ın 9 derecesinde Neptün ve Türkiye’nin Güney Ay DüÄŸümü ile kavuÅŸacak. Venüs Balık’ta huzuru getirmek için en güçlü durumda ancak Güney Ay DüÄŸümü çok uÄŸursuz. Neptün de dünya astrolojisinde bir uÄŸursuz kabul ediliyor. Üstelik Mars Kayron’a doÄŸru gidiyor. Bu, büyük acılar karşısında hissedilecek merhamet, üzüntüyü ve birlik duygusunu da gösterebilir. Tabii bu arada Poseidon’un (Neptün) depremlerin de efendisi olduÄŸunu unutmayalım.

 

Åžimdi biraz Balık’ın 9 derecesine odaklanalım. Reina saldırısında Mars Neptün’le 9 derece Balık’ta kavuÅŸtuÄŸunda, gizli gizli bir baÅŸka gezegenle de buluÅŸtu. Bu gezegen Uranüs’dü. Gökyüzündeki Uranüs’ün kontra-antiscion’u ÅŸimdilerde 9 derece Balık’ta, yani Türkiye’nin Güney Ay DüÄŸümünün üzerinde. Kontra-antiscion’u kabaca gizli bir karşıtlık, düÅŸmanlık, engel, reddedilme olarak tanımlayabiliriz. Uranüs Aralık’taki bütün saldırılarda da bu noktadaydı. Ocak ayı boyunca bu noktada duracak olan Uranüs kontra-antiscion’u Mart’a, hatta Nisan’a kadar azalarak da olsa etkisini sürdürebilir. ÖrneÄŸin 26 Åžubat’taki GüneÅŸ Tutulması bu noktanın üzerinde olacak. Bu ani, ÅŸok edici, patlayıcı geliÅŸmelerin habercisi olabilir. Bu tutulmada önemli bir kontra-antiscion teması insanı düÅŸündürüyor. AÅŸağıdaki haritalarda da göreceÄŸiniz gibi, GüneÅŸ-Ay ikilisinin kontra-antiscion’ları Uranüs-Mars ikilisinin, Uranüs-Mars kontra-antiscion’u ise GüneÅŸ-Ay ikilisinin üzerinde görülüyor. Yani tutulma haritasında birbirlerini görmüyor gibi duran gezegenler sıkı sıkıya birleÅŸmiÅŸler.   

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Dünya astrolojisinde tutulmalar genellikle uÄŸursuzluk alametidirler. Özellikle GüneÅŸ Tutulması, GüneÅŸ Ay tarafından örtüldüÄŸü için krallar, yöneticiler ve ünlüler (GüneÅŸ) için pek hayırlı kabul edilmez. UÄŸursuz olsun olmasın, bir GüneÅŸ Tutulmasından etkilenen birisinin hayatında çarpıcı deÄŸiÅŸiklikler olacağı kesindir. Dolayısıyla 26 Åžubat civarında doÄŸanların hayatları, belki de ani, beklenmedik geliÅŸmelere gebe olabilir. 26 Åžubat GüneÅŸ Tutulmasında dikkat çeken diÄŸer konu da 21 derece Koç’ta Mars’ın Uranüs’le kavuÅŸması ve Terazi’deki Jüpiter’e karşıt yapması. Mars’ın kendi yönettiÄŸi Koç burcunda Uranüs’le kavuÅŸumu oldukça güçlü, patlayıcı, elektrik yüklü bir enerji. Yangın, barut, kaza, ÅŸiddet ve kan barındırabilir. Bu kavuÅŸumun Türkiye’nin haritasında meclisi ve hazineyi simgeleyen evde bulunuÅŸu da gözden kaçmamalı. Mecliste önemli geliÅŸmelere iÅŸaret edebilir.

 

Son olarak, hem 2017’nin bütününde, hem de hemen önümüzdeki kısa vadede sık sık sahneyi iÅŸgal edecek olan Jüpiter, Uranüs, Pluto ve Mars’ın Türkiye’nin haritasında hangi konuları temsil ettiklerini kısaca özetleyelim, odaklanmamıza yardımcı olabilir:

 

Jüpiter  -Ülkenin lideri, devlet, hükümet, ordu, güvenlik güçleri, iÅŸçiler, hizmet sektörü

Uranüs  - Yargı, yasalar, yabancı ülkeler, din, üniversiteler, uzak yolculuklar

Pluto     - Ülkenin halkı, gençleri, eÄŸlence yerleri, parklar, meydanlar, spor sahaları, tiyatro

Mars     - Pluo’nun simgelediklerine ilaveten, meclis, devletin hazinesi, dernekler, sivil örgütler

 

Evet, ÅŸöyle önümüzdeki 1-2 aylık döneme baktığımızda bile yoÄŸun bir gündem görüyoruz. Bunları “YaÅŸamın Ritmi Işığında 2017” isimli yazının esÅŸliÄŸinde okumanızı öneririm.

 

Åžimdilik bu yazıyı Rilke’nin sözleriyle noktalayalım:

Uzun süredir gizemIi bir çıkmazın sıkıntısından kurtuIamıyorum: kurtuIabiImem için, ya geri dönmem, ya da önümüzdeki evIerin bir kaçını yıkmaIarı gerekirdi. Ä°ki çözüm de aynı güçIükte.” Rainer Maria Rilke

 

Sağlıcakla kalın...

Barış İlhan, 6.1.2017

bottom of page